Insändare

Borg och skolan i Kalmar.

Finansminister Anders Borg motarbetar skolan och omsorgen i Kalmar. Och det inte bara hos oss, utan i princip alla landets kommuner och han gör det medvetet. När den moderata regeringen (och kompisarna runt honom) tänker genomföra ännu ett jobbskatteavdrag i storleksordningen 12-16 miljarder, så innebär det i samma stund att välfärdssektorn går miste om samma summa. Politik är ibland ganska enkel.

Det som skulle kunna bli fler anställda lärare i förskola, fritidshem och skola och det som skulle kunna bli fler anställda och högre löner i omsorgen, blir nu istället skattesänkningar mest för de med höga löner. När hela Sveriges offentliga sektor visar på behovet av mer resurser för att klara skolan och omvården av de äldre och funktionshindrade, väljer Anders att blunda och visa att han inte bryr sig.  16 miljarder fördelat på landets kommuner skulle kunna bli cirka 50-tal fler anställda i Kalmar kommun, mer pengar till löner och kommunal service. Alltså sådant som alla i Kalmar har nytta av, oavsett om man är småbarnsförälder, äldre, företagare, student eller något annat.

Vi har en positiv utveckling i Kalmar, vi tar ansvar för verksamheten och ser till att den har så hög kvalitet som möjligt. Men visst skulle det vara lättare om vi hade en regering som tog ansvar och satsade på välfärden, men den viljan tycks inte finnas och det är inte bra för oss i Kalmar. 

Samtidigt visar undersökningar att de flesta invånare vill lägga pengarna på en utbyggd välfärd. Saker och ting hänger ihop, läggs våra gemensamma pengar på skattesänkningar så finns det mindre till våra barn och äldre. Så enkelt är det!

/Bertil Dahl (V) Kommunalråd

Dela den här sidan:

Kopiera länk