artikel

Förskolor ställs mot vägar!

Invånarna i Kalmar län behöver rejäla satsningar på tågtrafik och vägnätssatsningar i mångmiljonklassen!

Staten har ansvaret för de större vägarna och järnvägarna medan kommunerna svarar för mindre vägar. Nu vältrar staten och den borgerliga regeringen över kostnader på den kommunala nivån, bland annat genom att pressa fram förskottsbetalning av planerade investeringar.

Länets kommuner pressas att omprioritera och välja bort viktiga kommunala verksamheter för att istället tvingas betala notan för investeringar i infrastruktur som egentligen är statens ansvar. Här ställs byggande av förskolor mot nya vägsträckningar, utbyggnad av äldreomsorgen mot nya järnvägar. Under senare år har länets kommuner lånat ut över 150 miljoner kronor – pengar som bättre skulle kunna användas för länsinnevånarnas välfärd!
Regioner och kommuner spelas nu ut mot varandra i kampen om statliga nådegåvor. Det är nu hög tid för den borgerliga regeringen att träda fram och ta sitt ansvar för att hela Sverige ska få en likvärdig välfärd och inte bara satsa på skattesänkningar för de rikaste och framtida skrytprojekt i storstadsområdena!

 

Linda Fleetwood, landstingsråd (v)
Bertil Dahl, kommunalråd (v)
Ragnar Olsson, ledamot i Trafikstyrelsen (v)

Dela den här sidan:

Kopiera länk