Uncategorized

Lars Ohly avgår som partiordförande vid kongressen 2012

Lars Ohly meddelar att han inte står till förfogande som partiledarkandidat på Vänsterpartiets kongress i januari 2012.

Lars Ohly meddelar att han inte står till förfogande som partiledarkandidat på Vänsterpartiets kongress i januari 2012.

 – Idag har vi ett läge där flera personer har klivit fram och säger sig vara beredda att leda Vänsterpartiet. Det är bra. Jag känner mig trygg att lämna över till en ny partiledning i samband med kongressen, säger Lars Ohly.

– Under vintern och våren har vi i Vänsterpartiet diskuterat partiets organisation och politik. Vi har vänt på varenda sten och tagit fram kreativa och bra förändringsförslag. Men samtidigt har vi inte lyckats lyfta i opinionen, fortsätter Lars Ohly.

– Det viktigaste nu är att diskutera hur partiets politik ska kunna utvecklas och hur vi ska kunna föra ut vår politik på ett bättre sätt. Vi måste intensifiera arbetet mot rasism, fortsätta att utveckla vänsterpartiets feministiska politik, tydligt försvara en generell välfärd utan vinstintressen och arbeta för utvecklad demokrati på arbetsplatserna.

– Politik är ett lagarbete. I Vänsterpartiets lag kommer jag att ha andra uppgifter efter kongressen i januari. Men självklart kommer jag att fortsätta att jobba i partiet även efter kongressen 2012, avslutar Lars Ohly.

Dela den här sidan:

Kopiera länk