Uncategorized

Vänsterpartiet har en lösning!

Försämrad trygghet, ökande osäkerhet, människor känner sig oroliga inför framtiden…  Hur kunde det bli så fel? Vi kan naturligtvis konstatera ganska enkelt att det blir så här med en högerregering som har makten över Sverige.

Majoriteten av alla som efter årsskiftet har blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen har förlorat tusentals kronor. Nästan alla utförsäkrade sjuka personer som flyttades över till arbetsförmedlingen efter årsskiftet har fått lägre ersättning än de fick som sjukskrivna. En del riskerar att förlora så mycket som 4 000 kronor i månaden

Det här är mycket olyckligt och gör att sjuka människor, förutom sin sjukdom, tvingas hantera en ekonomisk stress som i sig kan vara sjukdomsframkallande. Regeringen har infört en stupstock i sjukförsäkringen efter 550 dagar. Efter denna gräns förutsätts man vara antingen arbetsför eller utan behov av pengar till mat och hyra. Det är förstås absurt.

Men det finns en lösning! Vänsterpartiet står för ett alternativ som bygger rättvisa, hållbarhet och solidaritet på allvar. Vänsterpartiet vill bilda en regering där orden har en verklig innebörd.

Alla människor ska ges hjälp och stöd för att kunna leva ett fullgott liv och möjlighet att kunna planera sitt liv. Det måste vara utgångspunkten för en modern sjukförsäkring. Stupstocken ska avskaffas, fler ska omfattas av försäkringen och taket för ersättning ska höjas. Man ska självklart slippa att känna sig skyldig för att man är sjuk och man blir inte friskare för att man är fattig!

Det här går att ändra på. Vi tänker göra det. Hösten 2010 är det val. Då är vi många på Vänsterkanten som tänker säga ifrån!  Var med Du också!

Vänsterpartiet Kalmar

Dela den här sidan:

Kopiera länk