artikel

Rasismen grinar oss i ansiktet

Sverigedemokraten Alfsson försöker vilseleda allmänheten via insändarsidorna. Vi som lyssnade till inläggen vid senaste fullmäktigemötet i Kalmar har mycket svårt att känna igen oss i Alfssons beskrivning av ärendet om flyktingbarnen.

  

Fullmäktige den 27 november diskuterade huruvida kommunen skulle ta emot åtta ensamkommande asylsökande barn eller inte. Från sverigedemokraternas ledamöter hördes inlägg med ett innehåll som aldrig tidigare har hörts i fullmäktigesammanhang. Ja, visst diskuterade man pengar och kostnader, men vad som framgick ännu tydligare var den rent rasistiska inställning som partiets företrädare har. Vi som tillhör partier som vilar på en demokratisk grund och som utgår från att alla människor är lika mycket värda diskuterade ensamkommande barn och deras behov av stöd och hjälp för att få ett värdigt liv. Sverigedemokraterna diskuterade "unga muslimska män", "hiv-smittade" och "hundratals, kanske tusentals våldtäktsmän och mördare" samt fastslog att "dom slänger sina id-handlingar för att dom inte ska kunna straffas här". (Delar av inläggen finns publicerade på SR Kalmars hemsida.) Rasismen grinade oss rakt i ansiktet.

 Det spelar ingen roll hur mycket Alfsson försöker förvanska sin egen politik i efterhand. Den framstår med all tydlighet ändå. När han inte ens vågar stå upp för den är han inte bara en ynklig rasist utan också en ynkrygg i största allmänhet.

 Birgitta Axelsson Edström, Bertil Dahl och Peter Persson

Fullmäktigeledamöter för Vänsterpartiet

Dela den här sidan:

Kopiera länk