artikel

Välkomna till skolan!

Välkomna till skolan, alla som börjar första klass nu i augusti!

Att börja skolan ”på riktigt” brukar vara spännande. Man har nio år framför sig i grundskolan, och man är nyfiken på att lära sig både räkna, skriva och läsa men också att spela teater, idrotta och musicera. Och hur ska det bli? Får man en snäll fröken eller magister? Och det brukar dröja ett par år innan första frågan efter sommarlovet är: När kommer höstlovet?

Vi i Vänsterpartiet arbetar för en skola som sätter barnen/eleverna i allra första rummet. Vi önskar att alla barn ska få behålla sin nyfikenhet och sin kreativitet under hela sin grundskoletid och inte bli skoltrötta efter bara några år. Vi står för en skola där resurserna används för elevernas utveckling, inte för att maximera utdelningen i vinstdrivande aktiebolag som driver fristående skolor. Vi vill ha en skola där allsidig utveckling stöds för alla elever, inte enbart elitutbildning i matematik och språk för några få.

Vår skola är en skarp kontrast mot utbildningsminister Jan Björklunds (FP) vision om kadaverdisciplin och ”ordning och reda” i form av gammaldags pedagogiska metoder. Vår skola står för mångsidighet och öppenhet. Vi vet att det blir svårt att förverkliga vår skola under rådande regering, men vi lovar att vi i Kalmar kommun ska göra vårt allra bästa för att alla elever ska få utvecklas så långt som möjligt och trivas i skolan.

Så, välkomna till skolan! Vi står på er sida!

Leila ben Larbi och Bosse Hellström
Vänsterpartiets representanter i Barn- och ungdomsnämnden i Kalmar kommun
 

Dela den här sidan:

Kopiera länk