artikel

Pensionärer har förlorat på alliansens politik

Jag blir så innerligt trött på att ständigt läsa om hur många gånger Alliansen sänkt skatten för pensionärer.

Jag blir så innerligt trött på att ständigt läsa om hur många gånger Alliansen sänkt skatten för pensionärer.

Vad har det för betydelse hur många gånger ni gjort detta. Det viktiga är ju hur mycket ni sänkt skatten totalt! Ert sätt att argumentera liknar de telefonmarodörer som jag allt för ofta drabbas av. En del säljer lotter, och då får man höra något som liknar en grammofonskiva. Man rabblar en inlärd ramsa om alla enorma vinster man skall få, men frågar man om hur mycket de tar in i form av vad lotterna kostar, och hur mycket vinsterna är värda, tar telefonförsäljaren om ramsan från början.myc

Hur många gånger ni sänkt skatterna är ju egentligen totalt ointressant, det viktiga är ju hur mycket ni sänkt skatterna för pensionärerna i förhållande till hur mycket ni sänkt skatterna för den övriga befolkningen. Om ni har någon form av rättvise- och rättfärdighetskänsla måste ni väl inse att Sverige inte kan beskatta pensionärerna hårdare än övrigt folk. Det är djupt ovärdigt. Ett civiliserat land behandlar inte sina äldre på det sätt ni gör, att lägga en straffskatt på dem, genom att de får en högre skattesats än övriga.

Nu har ni höjt bostadstillägget för ogifta pensionärer, och det är väl för väl, men är inte det en återgång till bidragssamhället som ni alltid anklagat den förra regeringen för?

Siw Einarsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk