Uncategorized

Sporthallsläget i Kalmar: Bygg en innebandyhall i centrala Kalmar!

En förhandstitt i Vänsterpartiets kommunala handlingsprogram

En förhandstitt i Vänsterpartiets kommunala handlingsprogram

Vänsterpartiet kommer inom kort att släppa sitt kommunala handlingsprogram för mandatperioden 2010-2014. En av punkterna rör sporthallsläget och situationen för inomhussporterna i centrala Kalmar.

– Det råder brist på tider för så gott som samtliga inomhusidrotter. Det är glädjande att vi har tryck på våra hallar, men det är inte tillfredsställande att barn och ungdomar stängs ute från att träna pga bristen på halltider. Nu har vi satsat mycket på fotbollsplaner och nya ishallar är på gång. Det måste följas av en satsning på inomhusidrotterna som också har stora behov, säger Birgitta Axelsson Edström, politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Kalmar och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

En av de stora och snabbast växande inomhusidrotterna är numera innebandyn. Det är dags att vi tar innebandyn på allvar. Regionen har till och med under senare år haft ett lag i högsta serien (Färjestadens IBK i Superligan). Intresset är fortsatt stort och fler och fler föreningar startar innebandylag. Bygger vi en innebandyhall i centrala Kalmar så gör det att trycket släpper på de övriga hallarna så att övriga idrotter också kan växa.

Sporthallsbyggen är inga billiga investeringar i det korta perspektivet, men i det längre bidrar de till ökad folkhälsa och betalar sig mångfalt. Kan vi samtidigt som vi erbjuder föreningslivet fler tider under kvällar och helger bidra till att skolidrotten får bättre förutsättningar genom utnyttjande av hallen dagtid blir det dessutom lättare att motivera en investering. Så kan bli fallet när det gäller Falkenbergsskolan.

– Vi ser att föräldrarna vid Falkenbergsskolan pekar på bristerna såväl säkerhetsmässigt som verksamhetsmässigt för skolidrotten. Här kan vi kombinera önskemålen och bygga något som blir riktigt bra! Låt oss därför på allvar och snabbt utreda förutsättningarna för en kombinerad skolidrotts- och innebandyhall vid Falkenbergsskolan. Det tjänar ju alla på! fortsätter Birgitta Axelsson Edström (V).

Mer information:

Birgitta Axelsson Edström tel 070-9829592

Dela den här sidan:

Kopiera länk