Nyheter

Liselotte Ross om Fosnes i Östran 18 juni

[su_spacer]
– Jag och mina kamrater befinner oss i en helt annan verklighet när det gäller att kombinera jobb med politiska uppdrag. Moderaterna tycks tro att deras gräddfil är det normala. Liselotte Ross (V) har ilsknat till på Kalmar- moderaternas försvar av att kommunalrådskandidaten Christina Fosnes avlönas av Svenskt Näringsliv, samtidigt som hon driver en intensiv valkampanj. Själv kombinerar Ross jobbet som undersköterska nattetid med en halvtid som politisk sekreterare. I höstens val står hon på andra plats på Vänsterns lista.

Mycket pussel
– Jag kan inte springa från jobbet för att hjälpa partiet, säger hon. Jag och de flesta andra pusslar och ordnar för att få det att gå ihop. Natten innan Kultur- och fritidsnämnden har sammanträde jobbar Liselotte Ross som undersköterska. Hon går direkt från jobbet, hem och duschar och så på sammanträdet.

– Det är så det ser ut för de allra flesta fritidspolitiker, säger hon. Det är inget att gnälla över, det finns många människor som har det svårt att få vardagspusslet att gå ihop, vare sig man är politiskt engagerad eller ej.

Svårt att komma ifrån
– Jag har en partikamrat som arbetar i skolan och som nästan aldrig kan vara med på gruppmötena innan sammanträden, eftersom det inte går att lämna jobbet. Jag vet flera lärare, omsorgspersonal och andra offentliganställda som pusslar på precis samma sätt.

Den som är arbetslös eller halvt sjukskriven har det ännu värre, säger Liselotte Ross. De kan inte engagera sig politiskt överhuvudtaget eftersom arbetslöshetsersättning och bidrag då försvinner helt.

”Spel i en annan division”
– Det blir liksom spel i en annan division, när man nu hör diskussionen om den moderata toppkandidaten. Jag dömer inte henne. Men jag hoppas att det partiet också reflekterar över de här frågorna. Det är inte lätt att kombinera jobbet med de politiska uppdragen, menar Liselotte Ross. Men hon vill inte heller ha en förändring eftersom det är viktigt att politiker lever i samma verklighet som väljarna.

– Det är kämpigt. Men så är det ju jäkligt roligt också.

ULF CARLSSON

Dela den här sidan:

Kopiera länk