artikel

Äntligen sätts foten ned och humöret går upp!

Äntligen börjar vi då närma oss ett beslut i frågan om Kulturcentrum. Kalmar behöver arenor som stödjer utvecklingen, och kulturen är en livsviktig del i kommunens framgångar. Kreativa människor, som vill och förmår använda estetiska uttryck och kan kommunicera i kulturella former är en av de allra viktigaste framgångsfaktorer som finns! För att ge så många människor som möjligt chansen krävs det att vi gemensamt ser till att skapa mötesplatser. Det är i mötet med varandra som vi utvecklas allra mest.

Byteatern (Kalmar läns teater) har sedan länge haft behov av nya lokaler. Såväl läget för nuvarande länsteater som lokalernas beskaffenhet lämnar mycket att önska. Trots dessa problem bedrivs en strålande verksamhet. Nu kan vi på allvar bereda plats på en yta med utvecklingspotential. Tillsammans med övriga aktörer, t ex Kulturskola och bibliotek, skapas möjligheter till utvecklande samarbeten. Vi ser också möjligheter till helt nya verksamheter. Nu gäller det att använda fantasi och skaparkraft!

Vi i Vänsterpartiet har sedan många år tillbaka envist drivit frågan om tillskapandet av ett Kulturcentrum, såväl i Kultur- och fritidsnämnden som via kommunledningen. Det har varit en lång process, inte utan motgångar, men nu står vi äntligen vid ett skarpt läge. När vi väljer att satsa på Tullslätten, en av de mest synliga och vackraste platserna vid infarten till Kalmar och med närhet till både vatten och centrum, så visar vi att vi sätter kulturen högt på dagordningen. Det har som sagt tagit tid och framförallt kraft för de verksamheter som har levt under osäkra och i ärlighetens namn ganska dåliga förhållanden, men nu är vi framme. Vi hoppas på byggstart under 2014. En kommun med Kalmars kapacitet får inte låta kulturen gå på sparlåga genom dåliga lokaler och utvecklingsmöjligheter. Nu öppnar vi Tullslätten för fantasin!

DSC00702

Vi önskar alla en riktigt  GOD JUL med denna lite tidiga julklapp till Kalmars alla invånare. I själva verket är den inte tidig alls, utan alldeles för sen. Likväl är vi glada över att vi äntligen har nått hit 🙂

 

Birgitta Axelsson Edström och Bertil Dahl
Vänsterpartiets representanter i kommunfullmäktige

Dela den här sidan:

Kopiera länk