Uncategorized

Att ta ansvar och för vad?

Finansminister Anders Borg (M) säger att de rödgröna saknar förmåga och vilja att ta ansvar. Samtidigt är han en av hjärnorna bakom högerregeringens politik, en politik som tar miljarder från välfärden, från sjuka, arbetslösa och pensionärer, från skolan, vården och omsorgen. Genom gigantiska skattesänkningar hamnar de istället hos folk som egentligen inte behöver dem och genom vinstutdelning i privata skolor, omsorgs- och vårdföretag skänker man skattepengar till rika ägare i skatteparadisens saliga ängder.

Finansminister Anders Borg (M) säger att de rödgröna saknar förmåga och vilja att ta ansvar. Samtidigt är han en av hjärnorna bakom högerregeringens politik, en politik som tar miljarder från välfärden, från sjuka, arbetslösa och pensionärer, från skolan, vården och omsorgen. Genom gigantiska skattesänkningar hamnar de istället hos folk som egentligen inte behöver dem och genom vinstutdelning i privata skolor, omsorgs- och vårdföretag skänker man skattepengar till rika ägare i skatteparadisens saliga ängder.

Är det att ta ansvar, Anders Borg? Är det att visa solidaritet med samhällets allra minsta? Är det så vi håller ihop och skapar ett gott liv för alla oavsett förutsättningar?

Nej, det är ren och skär egoism, och tyvärr är det så att många röstar med tanke på den egna ekonomin i första hand. Det är såna röster som högeralliansen fiskar efter. Solidariteten med små och utsatta får stryka på foten när egenintresset breder ut sig. Det är inte med hjärtat och med hjärnan alliansen vill att man ska rösta, utan med den egna plånboken och inget annat, och det är sorgligt.

Sådana prioriteringar bygger inga trygga och goda samhällen. Sådana försök raseras effektivt när egoismen blir ledstjärna och när var och
en får skylla sig själv om man är sjuk, arbetslös eller har oturen att vara kvinna och hänvisas till dålig lön och deltidsjobb. Istället får vi ett samhälle där var och en är sig själv närmast, där orättvisorna växer sig större och större och frustrationen likaså och där strävan efter jämlikhet och jämställdhet är ett minne blott. Ett sådant
samhälle är både kallt och omänskligt.

Är DU redo att ta ansvar för den utvecklingen, Anders Borg? I så fall är du nog mer naiv än jag kunde tro.

Birgitta Axelsson Edström
Vänsterpartiet Kalmar

Dela den här sidan:

Kopiera länk