Uncategorized

Öppet brev till tidningen Barometerns ledning

Tack till Barometerns ledning för den fina bevakningen av Vänsterpartiets första maj-demonstration i Kalmar. Cirka 130 personer deltog i tåget genom Oxhagenområdet och avslutade tillsammans med ett möte i Oxhagsskolan. Där talade Kaj Raving (länets främste riksdagskandidat), Emmy Axelsson från Ung Vänster och Marianne Ericsson, partistyrelseledamot från Jönköping. För den musikaliska och mycket provocerande inramningen svarade trubaduren Kim Stranne. Insamlingen till Västsahara inbringade 1040 kr och Internationalen sjöngs så att taket höll på att lyftas.

Tack till Barometerns ledning för den fina bevakningen av Vänsterpartiets första maj-demonstration i Kalmar. Cirka 130 personer deltog i tåget genom Oxhagenområdet och avslutade tillsammans med ett möte i Oxhagsskolan. Där talade Kaj Raving (länets främste riksdagskandidat), Emmy Axelsson från Ung Vänster och Marianne Ericsson, partistyrelseledamot från Jönköping. För den musikaliska och mycket provocerande inramningen svarade trubaduren Kim Stranne. Insamlingen till Västsahara inbringade 1040 kr och Internationalen sjöngs så att taket höll på att lyftas.

Ni kanske glömde komma? Eller låg arrangemanget för tidigt på dagen (start kl 11)? Det hade annars varit trevligt om Ni hade haft med ett litet reportage om ett första maj-arrangemang som satte den internationella arbetarrörelsens värderingar i centrum. Det är ju ändå på det viset första maj ska uppmärksammas.

Vi uppskattar de goda relationer vi har med nästan alla journalister på tidningen, men vi tror inte att problemet finns där. Barometerns ledning brukar betona att det bara är på ledarsidan som tidningen tar partipolitisk ställning. I övrigt ska ambitionerna vara att ha en partipolitiskt obunden bevakning. Vi tillåter oss att tvivla. Er hantering av vår första maj-aktivitet visar på något helt annat. Ni kunde inte ens publicera en blänkare dagarna innan.

Vi skulle uppskatta om Ni vore ärliga i er information. Vi skulle uppskatta om Ni inte ändrar på våra svar när vi får raka frågor av tidningens medarbetare. Vi skulle uppskatta om Ni satte adekvata rubriker på de debattartiklar som Ni ändå väljer att publicera. Vi skulle vidare uppskatta Ert ärliga svar på frågan om det överhuvudtaget är någon idé för oss med hjärtat till vänster att prenumerera på och läsa Barometern.

 Bertil Dahl, Birgitta Axelsson Edström och Lars Holmberg

Vänsterpartiet Kalmar

Dela den här sidan:

Kopiera länk