artikel

Partipolitik på skolavslutningar? Nej tack!

Vänsterpartiet i Kalmar deklarerar klart och tydligt att våra skolors avslutningsceremonier inte bör innehålla partipolitiska utspel. Kalmarliberalerna brister i omdöme.

Folkpartiet Liberalerna i Kalmar delade i fredags ut nyinstiftade priser till elever med höga poäng på nationella prov. Det skedde genom att den lokala partiföreningens ordförande medverkade med tal på de aktuella grundskolornas läsårsavslutning. Vänsterpartiet vill med bestämdhet hålla våra skolavslutningar fria från partipolitiska utspel. Folkpartiet Liberalerna har alltså motsatt uppfattning.

Ett politiskt parti får självklart instifta och dela ut vilka priser, premier och stipendier som helst. Att dela ut dem vid skolavslutningar borde dock vara fullständigt otänkbart för de allra flesta. Ett visst omdöme bör man kunna kräva av ett seriöst politiskt parti. Partipolitiska anföranden hör absolut inte hemma mellan Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer utan bör framföras i helt andra sammanhang.

 

Birgitta Axelsson Edström

Bertil Dahl

Kerstin Gustafsson

Vänsterpartiet Kalmar

Dela den här sidan:

Kopiera länk