artikel

Vänsterns julkalender!

Idag var det premiär för Vänsterpartiets julkalender med klappar till Kalmars invånare. Den första luckan öppnades vid skenet av det första adventsljuset.

 

Kommunal ekonomi

finns det många nötter i

Svåra att knäcka då många är hårda

speciellt om man riktigt Kalmar vill vårda

 

Vänstern i Kalmar har ett eget sätt:

Vi vill visa det som är lätt

att göra när utrymmet är smått

men fantasin ändå lever gott.

 

Alltså, välkomna upp när adventstiden närmas!

Just nu kan vi alla behöva värmas

Lite fika och en god gammal sed

Kanske vi kan få fresta med?

 

Så, när vi första luckan vänder

i vår egen julkalender

ger vi bort en särskild klapp

till unga vars pengapung är knapp.

 

Med detta poem bjöds idag media in till Vänsterpartiets första lucköppning. Bakom den första luckan fanns en buss. Vi lanserar idén att barn och ungdomar ska få åka kollektivtrafik utan avgift. Det är en rättvisereform som kan ge alla barn och ungdomar ökade möjligheter till en aktiv fritid, och samtidigt kan vi få fler att se fördelarna med att åka kollektivt. Så länge man inte behöver sätta in nya bussar är reformen dessutom kostnadsneutral.

Som ett första steg vill vi pröva detta under ett år, förslagsvis från hösten 2008 och hoppas att vi kan få en bred samverkan över partigränserna för att både öka barns och ungdomars frihet samt att slå ett slag för ett mer miljömässigt hållbart samhälle. Julen är redan röd. Med detta förslag kan vi även få en grön jul!

Dela den här sidan:

Kopiera länk