artikel

Centern är den nya högern

Nu är det bekräftat. Centern i Kalmar län har presenterat sitt recept för att minska ungdomsarbetslösheten. Budskapet lyder: Försämra anställningsvillkoren för ungdomar under 25 år.
Lagen om anställningstrygghet ska inte gälla ungdomar. De ska enkelt kunna avskedas. Centerns går alltså i korthet ut på att om man försämrar villkoren för de anställda så blir jobben fler. Har vi inte hört det förut, men då oftast från moderaterna och andra borgerliga partier?

När Jan R Andersson och Göran Häggfors (m) inte vill eller får vara tydliga, så rycker Anders Åkesson och Christer Jonsson in och för fram alliansens högerpolitik. Det är ett tydligt budskap till länets ungdomar. Centern är den nya högern! Med centerns politik växer otryggheten för ungdomarna.

Det vore bättre att satsa på nya jobb inom vården, omsorgen, förskolan och skolan där behovet av fler anställda är stora. Förenkla administrationen för de mindre företagen, ta
bort sjuklönekostnaden för mindre företag (under 10 anställda) och inför en jobbgaranti för ungdomar som har varit arbetslösa mer än sex månader. Alltså, lösningen är inte att försämra de anställdas anställningsvillkor, de behöver snarare förstärkas.

Bertil Dahl (v)
Kommunalråd
Birgitta Axelsson (v)
Pol sekr

Dela den här sidan:

Kopiera länk